Back to Top
Skip to main content

User

admin


HÍREK, ESEMÉNYEK, BEJEGYZÉSEK
csak szakembereknek nem csak szakembereknek szülőknek minden hír

Fájdalomkezelő kisokos


Ajánló 2023.11.01 - admin

A Bethesda Gyermekkórház és a Móra Könyvkiadó gondozásában megjelent dr Major János és Varga Zsófia Katalin könyve, a Fájdalomkezelő kisokos, amely támogatást nyújt visszatérő fájdalommal küzdő fiataloknak és szüleiknek.
Megküzdési stratégiák, konkrét tippek, gyakorlati példák segítik a családokat a fájdalom kezelésében! A kalauz nem helyettesíti a megfelelő orvosi kezelést, de célja segítséget nyújtani a különböző kezelések közötti eligazodásban.

Tovább olvas ...

Veres Gábor mentordíj és ösztöndíj


Hír 2023.08.30 - admin

A Magyar Gyermekorvosok Társaságának vezetősége és a Fiatal Gyermekorvos Szekció megalapította a Veres Gábor mentordíjat és a Veres Gábor ösztöndíjat, amely pályázatok szeptember 5-ig benyújthatók.

Tovább olvas ...

Meghívó IX. ERPE Találkozóra


Hír 2023.08.02 - admin

Kedves Kollégák!
Idén Kovásznán tervezünk találkozni október 13-14-én. A IX. ERPE Találkozó házigazdái Simai Enikő gyermekgyógyász, kardiológus, a kovásznai "Dr. Benedek Géza" Szív- és Érrendszeri Rehabilitációs Kórház Gyermekkardiológia osztályának vezetője és a kovásznai Városi Kórház gyermekgyógyász szakorvosai Dr. Moisa Andrea és  Dr. Bíró Emese.

Tovább olvas ...

Könyvajánló: Esențialul în CARDIOLOGIA PEDIATRICĂ


Ajánló 2023.03.26 - admin

Gyermekkardiológia kézikönyv bővített kiadása jelent meg Esențialul în CARDIOLOGIA PEDIATRICĂ címmel. A szerkesztők, Eliza Cinteză és Alin Nicolescu a Marie Curie Gyermekkórház neves gyermekkardiológusai. A 60 társszerző között a marosvásárhelyi Gyermekkardiológiai Klinika orvosait is megtaláljuk. Az 562 oldalas kézikönyv áttekinti a gyermekkardiológia összes fontos kérdéskörét, legyen szó a keringési renszer embriológiájáról vagy a sportorvoslás cardiovascularis vonatkozásairól.

Tovább olvas ...

Letölthető szórólapok


Ajánló 2022.11.07 - admin

A 2021-ben készült betegtájékoztató szórólapjaink pdf formátumban, színes vagy fekete-fehér nyomtatható változatban letölthetők az alábbi linkekről.

Nyomtatható, szürkeárnyalatos változat (3.2Mb), összesen 22 pdf fájl:  Szorolapok nyomtathato.zip 

Színes, képernyőn jobban olvasható változat (3.1Mb), összesen 20 pdf fájl: Szines_szorolapok.zip

Tovább olvas ...

Meghívó a VIII. ERPE Találkozóra


Ajánló 2022.09.11 - admin

Kedves gyermekgyógyász és családorvos Kollégák!
2022 szeptember 23-24-re VIII. ERPE Találkozót szervezünk, ezúttal csendes erdei környezetben, a borzonti Nyires Menedékházban találkozunk. Idén kiemelt téma az újszülött és a kis csecsemő betegségei. Meghívott előadók: dr. Simon Márta, dr. Borka-Balás Réka és dr. Papp Zsuzsanna. A hagyományainknak megfelelően pénteken szabadidős programok lesznek, szombaton pedig tudomány minden mennyiségben. Kérünk, hozzatok esetismertetéseket, bármilyen tanulságos patológiát, ami féléves kor alatti páciensekkel esett meg. A legjobb rezidens előadót jutalomban részesítjük.

Tovább olvas ...