Sokféleképpen lehet támogatni a gyermekellátás fejlesztését.

1. Rendes tagság: működésünk „üzemanyaga” a tagok önkéntes munkája, ez a legértékesebb támogatás. Nem csak gyermekorvosok lehetnek tagok, hanem bárki, aki a célkitűzéseinkkel egyetért és dolgozni szeretne velünk. Főként a gyermekek egészségügyi ellátásának különböző területein dolgozókat várjuk. A tagok hozzáférnek a piros kódos szakmai hírekhez és a gyermekgyógyászati archívumhoz (konferenciák és továbbképzők előadásai), használhatják az előadásbankot (diákoknak, szülőknek vagy orvosok számára készült prezentációk), hozzáférnek a "Hova küldjem?" címlistához (szakemberek elérhetőségei), letölthetnek nem publikus szakmai anyagokat. Jelentkezni a tagfelvételi kérelem kitöltésével lehet. Az éves tagdíj 50 lej.

2. Támogatás: az Egyesület a RO31OTPV261001214549RO02 számlaszámon támogatható. Az adomány- vagy szponzorszerződésben meghatározható az a konkrét cél vagy projekt, amire az adományozó a pénzösszeget fordítani kívánja. A jövedelemadó 3.5%-a adományozható közhasznú szervezetek számára, a mi nyomtatványunk alább letölthető, de a formular230 oldalon online is kitölthető. 

 

3. Prezentációk: támogatni lehet bennünket egészségnevelési vagy gyermekorvosi szakmai prezentációval. Az anyagot feltöltjük az előadásbankba, ahonnan a tagok letölthetik és felhasználhatják, szabadon módosíthatják. Ilyen módon ösztönözhetjük az elfoglalt orvosokat, hogy ismeretterjesztésre vagy prevencióra is szakítsanak időt, ők is előadásokat tartsanak a saját körzetükben.

4. Szakmai tanácsok: ha térségünkben a gyermekellátásban hiányosságot vagy visszatérő hibát észlel, figyelmeztessen bennünket a Kapcsolat oldalon vagy írja meg az erpecsoport@gmail.com címre. Ezek a jelzések segítenek nekünk összeállítani az erdélyi gyermekellátás főbb problémái/kihívásai c. anyagot.
Nem szükséges ERPE tagnak lenni ahhoz, hogy valaki részt vehessen az adaptált irányelvek kidolgozásában. A már elkészült irányelvekhez, ismeretterjesztő anyagokhoz is szívesen fogadunk minden jobbító tanácsot.
Ha a gyakorlati gyermekellátás számára használható friss információt (hírt, kormányrendeletet, publikációt) olvas, küldje el nekünk a linket, közzétesszük a hírfigyelő oldalunkon.

 

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS TÁMOGATÓINKNAK

Köszönettel tartozunk azoknak, akik Egyesületünk bejegyzésénél bábáskodtak. Lukácsi Katalin ügyvéd és Szakács-Paál Erzsébet könyvelő nagy szakértelemmel és türelemmel vezetett végig az alapítás útvesztőjében, tanított bennünket a működtetéshez szükséges alapismeretekre. Lukács Antal, a Székelyudvarhelyi Városi Kórház menedzsere megelőlegezett bizalommal hosszú távra székhelyet biztosított a kórházon belül a Szakcsoportunk számára.

Bíró László, a Hargita Megyei Orvosi Kollégium elnöke rendezvényeink akkreditálásában nyújt évek óta segítséget. Ugyancsak az Orvosi Kollégium biztosította a gyermek.ro honlap megvalósítási (teljes szerkesztési) költségeit a 2020-as évben.

Kraft Hunor Norbert csíkszeredai nőgyógyász kolléga számos alkalommal segített a kiadványaink formatervezésében, ő tervezte a Szakcsoport logóját.
Horváth Adrienne, a marosvásárhelyi 2. sz. Gyermekklinika vezetője a kezdetektől fogva vállalta a tudományos üléseink vezetését, jelenlétével hozzájárult a szakcsoport kialakulásához, formálódásához.

Rendezvényeink szervezésében kiemelt támogatóink voltak a Nutricia, Sun Wave Pharma, Terapia, Hyllan Pharma gyógyszerforgalmazó cégek.